Triggerpoint therapie

Veel mensen hebben last van pijn. Soms komt het door verkeerde houding, te weinig bewegen, stress en soms is het niet duidelijk hoe het komt. Er kunnen spierknopen ontstaan in je spieren die ervoor zorgen dat de pijn niet overgaat (triggerpoints). Bij dit soort klachten kan triggerpoint therapie uitkomst bieden.

Wat zijn triggerpoints en hoe ontstaan ze?

Triggerpoints zijn plaatselijke krampplekken in een spier die door gebrek aan doorbloeding en zuurstof niet meer vanzelf kunnen ontspannen. Ze kunnen op verschillende manieren ontstaan. Enkele voorbeelden zijn:

  • zwaar lichamelijk werk;
  • overbelasting van de spieren door intensief sporten;
  • een verkeerde werkhouding;
  • stress en burn-out;
  • vitamine- en mineralentekort;
  • slaapproblemen.

Hoe werkt triggerpoint therapie?

Na een intakegesprek gaan we door middel van een actieve bewegingstest en een inspectie van je lichaamshouding kijken waar de triggerpoint(s) waar je last van hebt zich precies bevinden en masseren we deze weg. De behandeling geeft een prettig soort pijn en daarna voel je je los en ontspannen. Triggerpoint therapie en myofascial release therapie zijn twee behandelingen die elkaar perfect aanvullen en daarom worden ze geïntegreerd aangeboden. Na de behandeling krijg je oefeningen mee die je thuis kunt uitvoeren zodat je klachtenvrij blijft.

Instrument

Aan het einde van een behandeling maken we gebruik van het instrument Theragun. Dit is een instrument dat door middel van snel pulserende bewegingen de spieren losmaakt en activeert. Door het diepe bereik van de Theragun worden de dieperliggende spieren makkelijker bereikt.

Hulpmiddelen

Via ons kun je hulpmiddelen aanschaffen die niet tijdens de behandeling gebruikt worden, maar die je zelf thuis kunt gebruiken. Uiteraard krijg je hier duidelijke uitleg bij. Het gaat om de volgende items:

  • TheraCane: dit is een ‘behandelstok’ waarmee je zelf triggerpoints kunt wegmasseren, ook op moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld je rug.
  • Triggerpoint massagebal: dit is een harde, stevige bal die ideaal is voor het zelf wegmasseren van triggerpoints.

Preventive care and training - NGS licentie 458148 - Stadionplein 16
8025 CP  ZWOLLE  - Tel: 06-52013914 - mail ons


Aangesloten bij  NGS