Triggerpoint therapie 

Veel mensen hebben last van pijn. Soms komt het door verkeerde houding, te weinig bewegen, stress en soms is het niet duidelijk hoe het komt. Er kunnen spierknopen ontstaan in je spieren die ervoor zorgen dat de pijn niet overgaat (triggerpoints). Bij dit soort klachten kan triggerpoint therapie uitkomst bieden.

Wat zijn triggerpoints en hoe ontstaan ze?

Triggerpoints zijn plaatselijke krampplekken in een spier die door gebrek aan doorbloeding en zuurstof niet meer vanzelf kunnen ontspannen. Ze kunnen op verschillende manieren ontstaan. Enkele voorbeelden zijn:

  • zwaar lichamelijk werk;
  • overbelasting van de spieren door intensief sporten;
  • een verkeerde werkhouding;
  • stress en burn-out;
  • vitamine- en mineralentekort;
  • slaapproblemen.

Hoe werkt triggerpoint therapie?

Na een intakegesprek gaan we door middel van een actieve bewegingstest en een inspectie van je lichaamshouding kijken waar de triggerpoint(s) waar je last van hebt zich precies bevinden en masseren we deze weg. De behandeling geeft een prettig soort pijn en daarna voel je je los en ontspannen. Triggerpoint therapie en myofascial release therapie zijn twee behandelingen die elkaar perfect aanvullen en daarom worden ze geïntegreerd aangeboden. Na de behandeling krijg je oefeningen mee die je thuis kunt uitvoeren zodat je klachtenvrij blijft.

Hulpmiddelen

Via ons kun je hulpmiddelen aanschaffen die niet tijdens de behandeling gebruikt worden, maar die je zelf thuis kunt gebruiken. Uiteraard krijg je hier duidelijke uitleg bij. Het gaat om de volgende items:

  • TheraCane: dit is een ‘behandelstok’ waarmee je zelf triggerpoints kunt wegmasseren, ook op moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld je rug.
  • Triggerpoint massagebal: hier hebben we twee soorten van, namelijk een zachte en een stevige bal die beide ideaal zijn voor het zelf wegmasseren van triggerpoints.

Instrumenten

Er zijn verschillende instrumenten die gebruikt kunnen worden tijdens triggerpoint therapie. 


Preventive care and training - NGS licentie 458148 - Engelserf 35
3843 BD  HARDERWIJK  - Tel: 06-52013914 - mail ons


Aangesloten bij  NGS