Sportmassage

Sportmassage is hèt middel bij uitstek om fit aan de start te verschijnen of beter te herstellen na een (sportieve) activiteit. Hoe groot of klein je sportieve uitdaging ook is; sportmassage helpt je vakkundig op weg. Met een professionele sportmassage stimuleer je spieren voorafgaand aan een prestatie. Na afloop helpt een behandeling bij sneller herstel.

Doelen van sportmassage (o.a.):

  • betere doorbloeding van de huid of van de spieren;
  • preventie in het voorkomen van blessures;
  • mobilisatie van gewrichten;
  • krampbestrijding;
  • tegengaan spiervermoeidheid;
  • spierontspanning;
  • stimuleren/activeren van spieren.

Hardlopers, voetballers, tennissers en wielrenners

Soms is er meer nodig voor het optimaal en blessurevrij functioneren. Dat gebeurt met gespecialiseerde massagetechnieken en mobilisaties van gewrichten. Bij hardlopers wordt extra aandacht besteed aan spieren van de voet, kuit en de buitenzijde van het onderbeen. Bij voetballers gaat het vooral om de knie, enkel en de spieren van het bovenbeen (met name de hamstrings). Voor tennissers gaat het vooral om de onderarm, nek/schouder en bovenrug. Bij wielrenners speelt met name het kniegewricht, de voorzijde van het bovenbeen en de onderrug een belangrijke rol bij klachten.

Voor sporters en niet-sporters

Hoewel de naam sportmassage anders doet vermoeden; ook niet-sporters hebben baat bij behandelingen. Werk en verplichtingen in het dagelijks leven kunnen zorgen voor veel stress. Sportmassage helpt je te ontspannen. Ook verhelpt sportmassage hardnekkige lichamelijke klachten. Laat je regelmatig masseren door een sportmasseur en je komt een stuk fitter je dag door.

Informeren en adviseren

Een sportmasseur stelt samen met jou op basis van je wensen of je (sport)doelen een behandelplan op.


Preventive care and training - NGS licentie 458148 - Engelserf 35
3843 BD  HARDERWIJK  - Tel: 06-52013914 - mail ons


Aangesloten bij  NGS