Instrumenten

Er zijn verschillende instrumenten die we kunnen gebruiken tijdens de behandelingen.

Cups

Cups zijn speciale siliconen of kunststof cups die op de met olie of crème ingesmeerde huid worden aangebracht en vacuüm gezogen. Cupping is een behandeltechniek die zorgt voor een krachtige doorbloeding en voor het lostrekken van de fasciale structuren. Deze behandeling kan op twee manieren worden toegepast, namelijk passief en/of actief.

  • passief: je ligt op de behandeltafel en hoeft zelf niets te doen. Bij deze vorm gebruiken we de siliconen cups.
  • actief: tijdens de behandeling maak je beweging(en) voor de betreffende spier(en). Bij deze behandeling worden de kunstof cups met een vacuümpompje op de huid aangebracht.

Instrument Assisted Soft Tissue Manipulation (IASTM)

Dit zijn uit hoogwaardig roestvrijstaal vervaardigde instrumenten. Doordat ze hard en zwaar zijn kunnen we veel beter contact maken met het onderliggende weefsel. Hierdoor voelen we de verklevingen en blokkades veel beter aan en kunnen deze makkelijker en beter behandelen. 

Theragun

De Theragun is een zeer effectief apparaat op het gebied van percussietherapie. Door de zeer snel pulserende bewegingen, de grote dieptewerking en verschillende toebehoren worden de spieren zeer effectief behandeld. We zetten de Theragun altijd aan het einde van een behandeling in. Daardoor worden de spieren extra losgemaakt en geactiveerd.

Flossbanden

zijn uit latex vervaardigde banden en hebben verschillende afmetingen. Flossing is een methode waarbij er door middel van de banden herhaaldelijk (maximaal 20 minuten per keer) druk wordt uitgeoefend op gewrichten die een blessure hebben opgelopen. De zwelling rondom het aangedane gewricht neemt spectaculair af waardoor het pijngevoel veel minder wordt en de mobiliteit enorm toeneemt. Daardoor kun je het aangedane gewricht beter en sneller laten herstellen. 


Preventive care and training - NGS licentie 458148 - Engelserf 35
3843 BD  HARDERWIJK  - Tel: 06-52013914 - mail ons


Aangesloten bij  NGS